Oturum Aç
Yüz Yüze Derslerde Devamsızlık Hesaplama ve Devamsızlık Sorgulama
Sayfa İçeriği
​Bir dönemde devam zorunluluğu olan bir derse, Üniversite Senatosunca kabul edilen haklı ve geçerli nedenlerle de olsa % 10’dan fazla devamsızlık yapan öğrencinin dönem sonu sınavları değerlendirmeye alınmaz ve öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Buna göre akademik takvimde belirtildiği gibi bir dönem (güz-bahar) 14 haftadan oluşmaktadır. Yüz yüze derslerde % 10 hesaplama yöntemine göre:
Haftada 3 saatlik bir ders dönem itibariyle toplamda 42 Saat alınmaktadır. Bir dönemde haftada 3 saat alınan bir ders için devamsızlık sınırı o dönem için 4 ders saattir. 5 ve üstündeki saatlerde yapılan devamsızlık için öğrencinin dönem sonu sınavları değerlendirmeye alınmaz ve öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Haftada 2 saatlik bir ders dönem itibariyle toplamda 28 Saat alınmaktadır. Bir dönemde haftada 2 saat alınan bir ders için devamsızlık sınırı o dönem için 3 ders saattir. 4 ve üstündeki saatlerde yapılan devamsızlık için öğrencinin dönem sonu sınavları değerlendirmeye alınmaz ve öğrenci o dersten başarısız sayılır.

Devamsızlık bilgilerinizi sorgulamak için tıklayınız.